Pitch er de slag, som dækker de afstande der ligger mellem det fulde sving med det korteste jern og chip. Pitch er derved et slag man bruger når man ligger på mellem distancerne. Pitch minder på mange områder om et almindeligt sving, som er afkortet i tilbage- og fremsvinget.


For at kunne styre afstanden af pitch slaget kan man yderligere dele pitch op i to kategorier - kort og lang pitch.

Bunker slaget er en kategori for sig men minder ved korte bunkerslag meget om pitchslaget der er dog nogle opstillings muligheder mand  

Et golfsving er defineret ved et tilbagesving og et fremsving, men for at få det optimale ud af denne bevægelse er der  række af grundprincipper der kan arbejde med for at optimere sin slaglængde, retning eller for at sin stabilitet generelt.


Der er ingen regler for, hvordan et godt golfsving er bygget op og hvordan det udføres. Men det er en fordel at kende til de mest almindelige detaljer bag de grundprincipper som går igen i alle gode sving og udnytte dem så vidt muligt.   

At chippe handler om at løfte bolden fra de forskellige typer af underlag, som bolden kan befinde sig på (rough, semi green eller fairway) og ind på green.


Chip har en grundbevægelse, men alt afhængigt af hvordan bolden ligger kan man variere  som går igen uanset hvordan bolden liggeenne bev

De grundprincipper ved putt som går igen Hvad enten du slår et langt putt eller kort putt  er  grundlæggende bevægelsesmønster, opstilling og sigte. 


De indgår alle i et sammensat rutine som man bør lære for at lære for at


Grebet

Opstilling

Sigte

Bevægelsesmønster

Længde

Putt

Pitch

Svinget

Chip

Bunker