For meget håndled har mest betydning for længdekontrol i putt. Det kan lade sig gøre at spille med en lille smule håndleds bevægelse på lange putt på, men bør i de fleste tilfælde undgås på putt generelt.


  1. Når man bruger for meget håndled sker det ved at håndledet hængsler. Det skaber et lille svirp i putterens skaft og danner derved ofte for meget fart.


Ret fejlen:

  1. Ved at rotere omkring den øverste del af rygsøjlen med låste led i skuldr, arme og hænder. Således at man stryger bolden afsted som en samlet enhed. .

For meget håndled

Flytter man vægten med i putt giver som regel for øget fart, da det laver et ekstra træk fra hele kroppen ind igennem bolden. Hvilket går ud over længdekontrol.


  1. At flytte vægten med foregår ved at fødder, ben og hofter flytter sig sidelæns med putterens sving. Derved påvirker resten af kroppen opad og ud gennem arme og hænder ned til bolden.


Ret fejlen

  1. Fikser underkroppen ved at klemme knæene sammen så vægten er på indersiden af fødderne. Fødderne knæ og hofterskal stå stille under hele slaget. Farten bør komme via rotation  omkring den øverste del af rygsøjlen.

Flytter vægten med

Når man kigger op efter bolden i putt har det stor betydning for alle de tekniske detaljer som gør et godt putt.


  1. Kigger op ved putt gør bevægelsen ustabil og svær at gentage. Da det er hovedet og overkroppen man flytter, som derved påvirker arme, hænder og putteren som påvirker boldens fart og retning ved boldtræf.


Ret fejlen

  1. ved at bevæge skuldre parallelt med alle sigtelinierne og hold focus med øjnene nede
    hvor bolden lå, efter den er ramt “lyt til, om bolden går i”.

Kigger op

  1. ghj

  1. ghj